Team & Organization Coaching

Perfact Team & Organization Coaching helpt teams op een constructieve manier met elkaar in gesprek te blijven of te komen om zo de samenwerking en communicatie open te houden. In een veilige omgeving waarin neutraliteit en structuur wordt geboden kan iedereen zich uiten op zijn/haar gewenste wijze.

Samenwerken is fijn. Samen zaken delen, aanpakken en succes boeken. Waar mensen   kunnen ook kwesties en uitdagingen ontstaan. Vaak los je die zelf op. Maar wanneer het complex wordt kun je daar extra professionele begeleiding bij gebruiken. De coaches van Perfact zijn er om jou en/of je team te begeleiden op die momenten dat je vast loopt. We helpen je vooruit om zo het verschil te maken. Voor jezelf en voor anderen.

Om karakters, onderliggende behoeften, verlangens, patronen en overtuigingen te kanaliseren is team coaching uitermate geschikt. Wij leren teams interactiepatronen te benoemen en deze verder te ontwikkelen of te veranderen. Met als uiteindelijke doel het team verder te laten groeien, beter samen te laten werken en weerbaarder te zijn.

Perfact Team & Organization Coaching wordt vaak gecombineerd met het inzetten van specifieke technieken en methodieken. We hanteren geen vast programma aan het begin van het traject. Per vraagstuk leveren we maatwerk en werken we een omgevingsanalyse uit die als basis dient voor het opstellen van een programma. Onze coaches zijn er altijd op uit om een informele en veilige sfeer te creëren zodat ieder zich kan uiten zoals diegene dat wenst.

Na een teamvormingstraject krijgt creativiteit meer vorm en besluitvorming krijgt een andere invalshoek. Er ontstaat een directe positieve en open communicatiestructuur onder teamleden, waardoor een team weer meer van toegevoegde waarde wordt, dat zelf initiatief neemt en beter kan omgaan met veranderingen.

Karina Peters-Jeurissen | Coach en Management Consultant

Vertrouwelijk

Alles wat je met ons deelt, wordt volstrekt vertrouwelijk behandeld volgens de richtlijnen van de AVG en de NOBCO-gedragscode.

Hoe gaan we te werk?

De Perfact werkwijze

Methodes

Binnen Perfact Team Coaching passen we verschillende technieken, methodieken en gevalideerde metingen toe om het gedrag van een individu en/of een groep in kaart te brengen. Onze coaches beschikken over de certificeringen om deze methodes toe te passen. MapsTell, Odin Development Compass en DiSC zijn slechts een greep uit de mogelijke methodes die we inzetten en toepassen tijdens een coachingstraject.

MapsTell

MapsTell brengt het gedrag van de mens letterlijk in kaart. Door middel van een rekenmethode word je meegenomen in de wereld van verschillen. Met de reis die doorloopt tijdens de training krijg je inzicht in je eigen gedrag en dat van anderen. Dit wordt gedaan aan de hand van een speciale landkaart ‘Wereld van Verschil’; je vaart, vliegt of wandelt over verschillende gebieden. Ieder gebied levert nieuwe ontdekkingen op en brengt je uiteindelijk naar het einddoel van de reis. De inzichten die je opdoet in het gedrag van een groep leiden naar het optimaal benutten van talent, betere samenwerking, effectievere teams tot aan zelfs het realiseren van organisatiedoelstellingen.

Odin Development Compass

Gemiddeld blijkt dat mensen 35% van hun talent niet benutten. ODC helpt mensen te focussen op hun natuurlijke kwaliteiten en ontwikkelpotentieel. Daarnaast wordt zichtbaar wat is aangeleerd en daardoor leidt tot ineffectief gedrag. Het krachtige is, dat ODC zowel de onbewuste drijfveren als het gedrag meet. Dit maakt dat je je natuurlijke competenties beter kunt inzetten en je potentiele kracht verder kunt ontwikkelen.

De gevalideerde ODC-meting is een kompas voor persoonlijke ontwikkeling, het helpt je om je natuurlijke kracht te leven en jezelf niet te forceren. Samen ontdekken we je persoonlijke drijfveren.

DiSC

Het DiSC instrument is een persoonlijkheidsanalyse. DiSC geeft mensen een diepgaand inzicht in hun eigen persoonlijkheidsstijl en die van anderen. De DiSC beschrijvingen geven in begrijpelijke taal zicht op gedrag en communicatie.

Gedragskenmerken kunnen worden gegroepeerd in vier persoonlijkheidsstijlen. Mensen met vergelijkbare stijlen vertonen specifieke gedragskenmerken die gebruikelijk zijn voor die stijl.

Het moderne DiSC model bestaat uit twee assen. Introvert tegenover extrovert en taakgericht tegenover mensgericht.
Combineer je beide assen dan krijg je de 4 gedragsstijlen van het DiSC model: Dominant, Interactief, Stabiel en Consciëntieus, ieder met zijn eigen kleur.

Het is belangrijk hierbij op te merken dat deze vier stijlen in iedere persoonlijkheidsstructuur aanwezig zijn, echter bijna altijd in verschillende intensiteit.

Ervaringen

Daisy Deutschmann
Coördinator bij Gemeente Meerssen
Om de samenwerking en communicatie in ons team te versterking zijn Karina en Jean gestart met de coaching van ons team. Dankzij hun inspirerende en enthousiaste manier van training geven heeft een ieder van ons inzicht gekregen in zichzelf en in de teamleden waardoor we als individu en als team steviger staan. We hebben handvaten gekregen die we elke dag zowel op zakelijk- als op privévlak kunnen gebruiken. Ik kan hen zeker aanbevelen! Karina en Jean, ontzettend bedankt voor deze unieke ervaring.
Gerard Luypaers
Information Risk & Security Officer bij APG
Bij Jean en Karina een bijzonder coaching traject gevolgd. Het traject kenmerkte zich door een grote diversiteit aan instrumenten en theorieën in combinatie met prettige maar regelmatig ook confronterende en uitdagende gesprekken waarbij regelmatig de bekende “spiegel” voorgehouden werd. Ook voor humor was er altijd ruimte waardoor de gesprekken in een ontspannen sfeer plaatsvonden. En dan denk je dat je jezelf goed kent, maar regelmatig wisten Jean en Karina dus de vinger op de zere plek te leggen en mij diverse waardevolle inzichten, feedback en tips mee te geven.